altijd mooi weer in andalusie
Door: Marijke en Pieter
01 Oktober 2008 | Spanje, Granada
vanuit el chorro bleek de route een stuk korter dan het boekje had aangegeven, dus na 41 km konden we alles al weer laten drogen. dit ging wel goed met de enorm harde wind op dat moment.
de volgende dag moesten we 75 km rijden en flink wat hoogte meters maken.
het begon goed. er stond nog steeds windkracht 5 met vlagen 7. dus eerst maar 500 omhoog. op de kaart stond een afkortingsweggetje wat nogal wat meters en hoogtemeters zou schelen. dus gingen we die maar in. helaas stonden we beide na 500m muurvast. wat een enorme plaktroep hebben ze hier op de grond liggen als het geregend heeft. dus maar weer terug en de lange weg nemen. wind nog steeds vol tegen maar eerst stijl naar beneden en toen weer heel stijl om hoog(14%) gelukkig begon het iets later ook nog te regenen, dat kon er ook nog wel bij. uiteindelijk weer een hoop omhoog en naar beneden zijn we helemaal uitgeput om half zeven bij een hostal aangekomen. dat was wel een enorm slopende dag.
de dag erna bleek de wind weer tegen en zag het weer er nog steeds niet top uit. na 12 km stond er een bus naar granada. die verleiding konden we met de vermoeide benen niet aan.
nu hebben we twee en een halve dag rust gehad. we hebben de stad het alhambra en een science museum gezien. erg mooi en leuk bij alkaar.
op de camping waren ineens ook weer 5 andere nederlandse fietsers, waaronder jochem (gsac) en irene. erg gezellig en handig vanwege tips op de verdere route.
andalusie is sinds we daar zijn geen dag droog geweest. dus van hitte en het bekende weer hebben we geen last gehad. nu lijkt het weer beter te worden, dus we gaan er weer met goede moet tegenaan.
we hebben nu inhet totaal bijna 3700 km op de teller staan.
foto's volgen een andere keer maar weer.
Owh, en dat mooie weer in andalusie was sarcastisch bedoeld. Op het moment dat we andalusie in reden kregen we onze eerste hoosbui op onze kop. En vele zijn er gevolgd. Dus eigenlijk hebben we het meest beroerde weer gehad in het warmste gedeelte van europa.
02 Oktober 2008 - 12:13
Mar:
Dat zijn al weer een hoop kilometertjes! En wat leuk dat jullie wat bekenden zijn tegengekomen!! Liefs, Mar