we zijn in frankrijk! - Reisverslag uit Avignon, Frankrijk van pieterenmarijke - WaarBenJij.nu we zijn in frankrijk! - Reisverslag uit Avignon, Frankrijk van pieterenmarijke - WaarBenJij.nu

we zijn in frankrijk!

Door: Marijke en Pieter

Blijf op de hoogte en volg

30 Oktober 2008 | Frankrijk, Avignon

goed nieuws: het is weer gelukt om veel fotos te plaatsen!!

In teruel hadden we in,iddels bedach dat we het laatste stuk in spanje gingen overslaan, omdat de route ,inder interessant zou worden en toch nog behoorlijk zwaar.

vanuit teruel gingen we naar fortanete de hele dag bergop(1500hm). vooral de eerste kilometers(20) waren erg zwaar, gelukig viel het daarna mee. in fortanete hebben we in een albergue geslapen, een soort berghut. helemaal voor ons zelf. weer een erg ,ooie overnachting.

volgende dag mochten we per saldo afdalen. dat nam niet weg dat er een omleiding met 500hm en steil! was en bijzonder weinig zicht. dat maakte deze dag dan toch ook wel erg zwaar, en we konden helaas ook niet al te veel zien van de o,geving.

aan het iend van die konden we in morella slapen op een zona de acampada. deze was bij het sportcentrum aan de rand van het stadje. bij het sportcentrum konden we douchen en water halen; dus dat was ideaal. we zijn een dag in morella gebleven. aan de ene kant was dat goed want het regende de hele dag. maar aan de andere kant wat doe je op een regen rustdag. dus dat was een groot deel ervan in de tent doorbrengen, puzzels oplossen.

daarna nog twee dagen in spanje. verder niet veel bijzonderheden op dat traject. de natuur en de wegen vielen dan ook iets tegen bij het enthousiasme uit het boekje.

in Asco hebben we de trein genomen naar cerbere op weg naar Narbonne.
eerste stuk met de trein ging prima met een mooi fietscompartiment. in barcelona moesten we overstappen. het viel nog mee dat we hetzelfde peron moesten hebben. Echter het bleek dat die trein geen fietscompartiment had en bovendien erg druk. dus de fietsen en karren zijn er ook nog bij gepropt, het was immers onze enige mogelijkheid tot de franse grens. Maar dat ging dus gelukkig goed.

in cerbere hebben we aan de middelse overnacht in een hotel. het was daarmee wel erg mooi met het uitzicht op het stadje en op de kliffen en zee. bovendien eindelijk weer eens fatsoenlijk brood en croissants en pain au choco.

vanuit narbonnen zijn we weer op pad gegaan denkende dat sommige vaqn de vele campings in frankrijk nog wel open zouden zijn. nou dat viel tegen. de eerste dag zorgde dat voor 110 km ipv 80. de dag later hebben we er geen kunnen vinden. dan denk je dan ,aar een hotel. maar zelfs die waren dicht of vol. dus toen maar ergens in de bosjes(letterlijk, zie foto)

de dag daarna konden we gelukkig bij een vriendelijk nederlandse mevrouw terecht die ons een huisje aanbood op de camping terwijl ze eigenlijk dicht was. wel tegen een kleine vergoeding, maar het was wel weer super! Daar zijn we ook langs een cave geweest. erg leuk en ookk lekker.

vandaag zijn we door ontzettend guur weer naar avignon gefietst. erg koud en met wind en later ook nog regen. gelukkig was de aanblik van de stad erg mooi en is de camping gewoon open.

lees een , voor een m, fransen kennen helaas het azerty systeem.

statistieken:
totaal: 4988 km

• 30 Oktober 2008 - 18:42

An:

Hai Marijke en Pieter,
    erg leuk om jullie verhalen te lezen - al is het wel af en toe afzien voor jullie! Heel goede tocht verder gewenst en maak veel leuke dingen mee! Liefs en groetjes

• 30 Oktober 2008 - 20:02

Frans Evers:

Mooi weer nieuws te zien. Waar kan ik de foto's vinden?

• 30 Oktober 2008 - 20:59

Hanneke En Wouter:

Wat leuk dat jullie weer in Frankrijk zijn! Verstandig om een stuk met de trein te doen! En wat een mooie foto's! Jullie hebben nog zeker mooi weer gehad! En erg mooie herfstfoto's. Voor Frans: Kijk onder het kopje "profiel" dan zie je een link naar een picasa webalbum, daar staan de foto's op.
    Heel veel plezier nog en tot snel!!
    XXX

• 30 Oktober 2008 - 22:54

Lucy:

Lieve luitjes,

Wat een prestatie leveren jullie onder deze barre weersomstandigheden, knap hoor wat een conditie. Ik heb genoten van jullie foto's. Hanneke bedankt voor de uitleg aan Frans want ik heb ook al diverse keren gezocht. Ik hoop dat het weer en de plaatsen om te logeren wat beter worden en wens jullie nog heel veel plezier.

veel liefs.

• 31 Oktober 2008 - 07:59

Marja:

hoi M & P,
    Wat fijn dat het zo goed gaat allemaal. lastig lijkt me dat als de campings steeds dicht zijn, maar gelukkig levert improvisatie veel op. Is het niet koud om te kamperen? Ik wens jullie nog heel veel plezier met de Groene weg! Wanneer denken jullie terug te zijn of is het nog te vroeg voor deze vraag?
    groeten van Marja

• 31 Oktober 2008 - 08:28

Sophie:

hoi! Mooie foto's hoor. Nog een maandje toch? Ik kijk er naar uit jullie weer te zien. Maar geniet eerst nog maar van het mooie frankrijk!
    liefs sophie

• 31 Oktober 2008 - 09:27

Mar:

Hee pi en marijke! Nou, ik mis jullie, ben blij dat jullie er binnenkort weer even zijn! Liefs!

• 31 Oktober 2008 - 13:16

Andrea :

Jeeeh marijke, je bent een echt kleine pv-ster: tussen de bomen diep in de hei ;)
    Hebben jullie echt al die bergen gefietst ?!?! Respect hoor, ik doe het jullie niet na...
    Veel plezier in Italie, hopelijk wordt het weer iets beter en tot snel !!
    Liefs Andrea

• 31 Oktober 2008 - 13:44

Lody:

Hay!

Ben je ook sur le pont d'avignog geweest? Das het lievelingsliedje van mijn oppaskindjes.. :)

Ben zelf net twee dagen naar een bezinningsoord/ leefgemeenschap geweest met mijn minorklas... Echt super leuk!!

Dikke knuffel..

• 31 Oktober 2008 - 15:38

Martha:

Aaarg arg ik snap het niet, maar ik kan de hele tijd jullie foto's niet zien!!!! Zwaar frustrerend want ik wordt er zo nieuwsgierig van!! Welke bergen? Op de hei als een pvster? snappienie!!

maar wel een hele dikke zoen hoor. x

• 31 Oktober 2008 - 15:41

Leoanjakroon:

Wij zijn intussen ook weer in Zeist. We vonden het erg leuk om jullie een stukje van ons Spaans onderkomen mee te laten genieten. Verder een goede reis en duimen voor droog weer.
    Groetjes