De bergen langs de middellandse zee
Door: Marijke en Pieter
08 November 2008 | Italië, San Giorgio
Vanuit avignon zijn we met de auto naar nice gereden om zo die 300 km over te slaan. Dit was eigenlijk van het begin al zo gepland. Alleen bleek die trip met de trein ruim 24 uur te zijn met wel 4 keer overstappen. En als er iets vervelend is met fietsen en karren is het wel overstappen. Trap op trap af. Stressen om alles wel snel in de trein te krijgen. Bovendien hadden we dan onderweg een slaapplaats moeten vinden. Per saldo was de auto dus nog niet eens zo duur.
De rit voerde door de gorges de verdon. Erg mooi om door heen te rijden. Een stuk leuker dan de snellere route via marseille. Uiteindelijk bleek in nice geen camping open. Dan de jeugdherberg maar. Die koste 23 euro pp en de fietsen en later ook de karren moesten buiten staan. Tja. Dat ging dus niet werken. Toch maar een hotel dan. Alleen de tijd voor het inleveren van de auto begon te dringen. Uiteindelijk toch in alle eenrichting chaos het hotel gevonden en de auto op tijd teruggebracht. Daarna nog even over de boulevard en in het oude deel van nice gelopen.
Volgende dag zijn we maar weer op de fiets gestapt. Erg mooi hoog langs de kust boven monaco langs en later weer naar beneden naar menton ventimiglia en uiteindelijk tot in san remo. Het weer was wel erg ruig met hele harde wind. En die wind was natuurlijk, hoe kan t ook anders, tegen. Het ruige weer maakte de zee beleving wel extra spectaculair. In san remo waren we maar gestopt wegens dreigende regen en een camping die open was. De tent stond 1 min. En toen flinke regen. Weer een goede timing. S avonds de finale van de f1 kampioenschap gezien. Wat spannend! Helaas is massa dus net, op twee bochten na, geen wereldkampioen. Maar het zou voor hamilton ook wel zuur zijn twee jaar achter elkaar geen wereldkampioen te worden omdat je 1 punt tekort komt.
De dag erna weer langs de kust blijven fietsen ondanks het afraden daarvan in een gidsje. Die vond dat je dat alleen moest doen als je levensmoe was of een overdosis aan koolstofdioxide wou binnenkrijgen. Er bleek echter een heel stuk een fietspad te zijn. Of zeg maar gerust snelweg voor fietsers. En via andere kleine kustweggetjes kwamen we een heel eind. Af en toe wel even de grotere weg op. Maar gezien het geen hoogseizoen is viel dat heel erg mee. De zee was nog steeds erg woest en was dus erg mooi om te zien. Water dat wel tot 10m hoog opspatte. Op een gegeven moment fietsten we zelfs door een zoute waternevel. In albenga duurde het even om van de 15 campings degene te vinden die open was. Waarbij we praktisch op het strand stonden. Erg grappig. De dag ervoor stonden we op tegels. Dus weer twee nieuwe kampeerervaringen.
Overigens zijn italiaanse campings wel grappig. In de basis zijn ze verschrikkelijk duur. Bv. 29 euro in het laagseizoen. Maar bij de eerste maakte ze er zonder dat wij er iets van zeiden 20 euro van. Bij de tweede zelfs 14. Dat is nog eens makkelijk afdingen. Alleen denken we dat dat in de zomer wat lastiger gaat en dan betaal je zo 50euro! :(
Vanaf albenga moesten we weer de heuvels in. Dat betekende 800 m omhoog. En het begon ook weer te regenen. En hard! S ochtends was het nog 17 graden. Op de berg was het nog maar zo'n 6 graden. Na 40 km vonden we het genoeg en wilden een hotel zoeken. En zelfs die blijken te sluiten in de winter. Van de 12 mogelijkheden normaal was er 1 die open was. Toen wilden we nog eten, maar er waren geen restaurants open. Dus toen maar weer op de kamer gekookt.
Op 5 november onze laatste met bagage fietsdag zijn we in hoog tempo in piemonte afgedaald. Om op tijd bij de winkel te zijn om voor een aantal dagen eten te kopen. En die volle kar moest vervolgens nog zon 300 meter omhoog gefietst worden en slechts enkele kilometers. Mijn hemel, wat is die berg stijl. Dat merk je amper in de auto. We gaan namelijk een week in san giorgio verblijven in het huis. Daarna gaan we zonder fiets verder naar rome en cinque terre. We zullen op 1 december weer in nl zijn. Tot die tijd verwachten we geen berichten meer te plaatsen.
En dan natuurlijk overal gezellig sinterklaas vieren om op 11 december (dacht ik) alweer in het vliegtuig te stappen voor een veel te lange zit richting nieuw-zeeland. Gelukkig wel met tussenstop. Maar waarschijnlijk lukt het wel daar ook af en toe iets op de site zetten.
Het reisseizoen blijkt tot eind oktober uiterlijk te stoppen als je naar minder toeristische gebieden gaat. De lol is een stuk minder als je elke dag de onzekerheid hebt over de overnachtingsplek en dus het aantal km. Zeker wanneer het toch kouder en regenachtiger is.
In totaal hebben we 5247 km gereden. Toch een mooie afstand. Het was een erg mooie trip, En we zouden het zo weer doen. En dat doen we dan ook. Eind maart voert de tocht naar noordkaap.
08 November 2008 - 18:15
Lody:
Hay Pieter en Marijke..
Je verhaal lijkt zich ook een beetje naar t einde toe te bewegen.. T is wat.. zit deel er nu ook alweer op.. Maar wel super leuk dat je straks weer in NL bent.. Als je nog niet alle dagen volgeboekt hebben, gaan we nog even heerlijk afspreken.. :)
Geniet van jullie laatste maandje.. even een beetje 'niks' doen vakantie..
Veel liefs Lody -
09 November 2008 - 09:25
Marja:
Wat een heissa met die fietsen en karren, treinen, auto's, hotels en campings. Gelukkig lees ik ook dat jullie wel genoten hebben en nog genieten. Ik wens jullie ook hele mooie laatste weken toe! Jullie hebben het verdiend.
groeten van Marja -
09 November 2008 - 12:49
Annieka:
Ha Pieter en Marijke!
Wat een ontzettend leuk verhaal! Ik ben onder de indruk van al jullie kilometers fietsen. Ook leuk om op de hoogte te blijven van de avonturen in Nieuw Zeeland.
Lijkt me leuk om weer eens af te spreken en de foto's te zien.
Groetjes Annieka -
09 November 2008 - 13:52
Andrea:
Jeeeh nog maar een maandje en dan zijn jullie weer thuis. Heel veel plezier in Rome ed en geniet er maar even van om lekker niet de hele tijd te kamperen enzo...
Liefs Andrea -
09 November 2008 - 20:37
Frans En Janneke:
Ook wij hebben menig glaasje wijn gedronken voor de camping met uitzicht op de pont d'Avignon.
Veel plezier in Nieuw Zeeland -
10 November 2008 - 09:57
Sophie:
hoi!
klinkt als een barre tocht door regen en wind :( maar er is niet veel dat jullie tegen houdt hè? veel plezier en rome en cinque terre, allebei erg mooi!
liefs! -
15 November 2008 - 14:45
Zwanet En Olaf:
Hoi fietsers,
Ja het leven kan soms zwaar zijn met regen en tegenwind, maar jullie hebben Nieuw Zeeland voor de boeg en dat zal ongetwijfeld alle 'nare' herinneringen wegvagen. We zullen jullie blijven volgen vanuit Azië, want zoals je op www.zoopdefiets.blogspot.com kunt lezen zitten we over 2 weken weer in het vliegtuig voor een nieuwe reis.
Blijf genieten! -
19 November 2008 - 13:05
Dianne:
Hoi Nichtje en Pieter,
Het klinkt allemaal flink avontuurlijk! Beetje jammer wel van het slechte weer steeds.
Hier in NL is het weer waarschijnlijk net zo slecht, dus daar missen jullie niets aan. En bij ons thuis gaat alles erg goed. Juno groeit als kool, lacht volop en begint ook te brabbelen. Erg leuk.
groetjes,
Dianne -
23 November 2008 - 09:16
Mar:
Ja pi, zo ken ik je: koppig het afgeradene doen en toch onwijs naar je zin hebben! Prachtig! Nou, jullie zien papa morgen weer en ik jullie volgende week. Ik kijk ernaar uit! Liefs -
10 December 2008 - 12:03
Frank Evers:
Leuk om even weer wat over jullie reis en belevenissen te lezen. Ik wens jullie heel veel plezier toe in Nieuw Zeeland.
Groeten van een hard werkende (afgezien van dit moment dan) Frank -
16 December 2008 - 19:46
Greetje:
Hoi!
Nieuw Zeeland! Jullie zullen wel erg moeten "wennen" om niet op jullie fietsen te zitten. Geweldig dat jullie deel 1 goed hebben afgesloten.
Geniet van jullie mooie reis. En ik wens jullie prettige feestdagen.
Greetje -
16 December 2008 - 19:46
Greetje:
Hoi!
Geniet van jullie mooie reis. En ik wens jullie prettige feestdagen.
Greetje