even bijkomen bij gerard en marie-jose
Door: Marijke en Pieter
12 Augustus 2008 | Frankrijk, Crespières
Vanuit Breda naar Mechelen. Onderweg naar mechelen kwamen we langs Lier en zijn we naar de Zimmertoren geweest. Een ingenieus bouwwerk met 58 verschillende klokken en astronomische klokken. Erg gaaf! Alle klokken aangedreven door een slingerklok die elke dag twee keer moest worden opgewonden.
De dag erna van mechelen naar Oeudechien. Hier was volgens de kaart een camping, maar na 110 km fietsen bleek er geen camping meer te zijn. En daar sta je dan in de regen om 6 uur zonder slaapplaats. de pharmacie wist wel een camping op 10 km van de route, maar misschien moesten we maar even bij de boerderij verderop vragen. daar was niemand, maar even later kwam de buurvrouw aanlopen. we konden daar wel een nachtje overnachten. zelfs in het huis op een echte matras. We kregen soep, een biertje en ontbijt. Deze mensen waren zelf ook in santiago geweest en hadden ook nog eens de stempel van de plaatselijke kerk onder beheer. ondanks de eerste dag in het frans hebben we redelijk veel met hun gepraat over van alles. kortom, een super ervaring!
een dag later bleek de geplande camping weer niet te bestaan. we zijn verder gefietst naar cambrai, een wat grotere plaats en de eerste overnachting in frankrijk. die dag was de grensovergang naar frankrijk erg bijzonder. ineens lag er perfect asfalt in plaats van de belgische hobbilige wegen. een verademing. savonds hebben we met Henk Verkerk gegeten op de camping. dat was erg gezellig. twee dagan later zijn we Henk weer tegengekomen op een camping en nog 5 andere nederlandse fietsers.
op 10 augustus was het doel ourschamp. daar staat een abdij die deels herbouwd is en deels een ruine is. achter de abdij in het bos hebben we met het tentje gestaan, als enige. dit was echt de mooiste kampeer plaats ooit buiten de alpen.
samenvattend habben we 680 km gereden met veel wind tegen en veel regen. toch is het heel leuk met alle aanspraak die je onderweg hebt. de puzzelboekjes zijn zelfs nog niet aangebroken. vanaf nu gaan we toch iets minder km. per dag fietsen. de rustdag van. morgen hebben we hard nodig.
statistieken:
6 aug: 110 km
7 aug: 95 km
8 aug: 108 km
9 aug: 99,7 km
10 aug: 109 km
11 aug: 110 km
12 aug: 58 km
Nog wat leuke belgische woorden:
Verkeerstafel (wie weet wat het is?)
Een huis dat open deur heeft.
Een aardbeienautomaat.
Als de spoorbomen dicht zijn graag de motor stilleggen.
En we zijn vele omleggingen tegen gekomen.
Voor fotos kijk op deze site bij profiel en daar staat een link naar een site met fotos
12 Augustus 2008 - 17:05
Jochem:
Hallo,
Een verkeerstafel is een soort drempel maar dan bijzonder langgerekt.
groeten Jochem
12 Augustus 2008 - 17:10
Elí:
Klinkt goed! Wat leuk ook die Belgische woorden :D -
13 Augustus 2008 - 06:22
Hanneke:
Ha zusje,
Wat een leuke verhalen allemaal! Is het gezellig bij Gerard en Marie-José? En met Veronique en de kids? Wat in hemelsnaam is een aardbeienautomaat?? Volgens mij is het met de foto's nog niet gelukt, tenminste, ik kon ze niet vinden? Tot snel!
XXX -
13 Augustus 2008 - 08:03
Leendert:
Rustdag? rustdag? daar gaat het moyenne! ;-)
Veel plezier met fietsen met hopelijk wat beter weer dan de afgelopen dagen. -
13 Augustus 2008 - 12:15
Sandra:
Super om te lezen hoe het jullie allemaal vergaat!
Veel plezier nog verder :). -
13 Augustus 2008 - 14:41
Lody:
Klinkt goed Marijke en Pieter!
Liefs -
17 Augustus 2008 - 20:11
Marian:
Hoi pieter en marijke
leuk om te lezen wat jullie tot nu toe gedaan hebben. Gaat het al wat beter met de hand?
groeten en fiets ze.
kus, marian -
18 Augustus 2008 - 09:20
Martha:
Marijke! Marijke! Je hebt bij je eerste locals gelogeerd! Vet goed! Heel veel plezier op het volgende stukje van de rit! -
19 Augustus 2008 - 22:27
Lucy:
Ha lieve luitjes,
Het lukte me steeds niet om jullie site te openen maar Marian heeft me vandaag nogmaals het adres gegeven en nu is het gelukt. Geweldig wat jullie nu al meegemaakt hebben en wat een kilometers per dag vreten jullie! Pfff. Heel veel plezier en tot de volgende keer.
dikke knuffel