Verder Frankrijk in - Reisverslag uit Crespières, Frankrijk van pieterenmarijke - WaarBenJij.nu Verder Frankrijk in - Reisverslag uit Crespières, Frankrijk van pieterenmarijke - WaarBenJij.nu

Verder Frankrijk in

Door: Marijke en Pieter

Blijf op de hoogte en volg

20 Augustus 2008 | Frankrijk, Crespières

Op de rustdag van vorige week zijn we naar parijs geweest met veronique en allicia. Bij de foto's was dat al te zien. Daar hebben we in centre pompidou beaubourg bezocht met een moderne kunst tentoonstelling. Een verzameling van van alles en nog wat. Van leuke dingen tot hele rare. Daarna nog even de Louvre tuinen in.

Het doel van de volgende dag was Chartres. Deze stad heeft een beroemde mooie kathadraal. Leuk om even doorheen te lopen. Hoewel alleen de kathedraal erg leuk was, viel de rest wat tegen voor een stad met zo een beroemde naam.

Tot onze verassing hadden we ineens een hele ochtend wind mee op 15 aug. We wisten niet wat ons overkwam. We konden eindelijk een keer goed doorfietsen. Onderweg hebben we die dag een grot bezocht waar allemaal versteende zeedieren te zien waren. Het bijzondere aan deze grot was dat er geen stalactieten en stalagmieten waren. Dit kwam door de soort rots.

Die dag zagen we ook nog een merkwaardig tafereel. Bij een boerderij waren ze bezig om een huis op te blazen. Ze wisten echter niet dat je dat met buskruit doet en niet met een pomp voor luchtkastelen:)

In een klein dorpje stonden we die avond op een municipal. Daar stond installez vous en dat de beheerder wel langs zou komen. Toen we de volgende ochtend wilden vertrekken was er nog steeds niemand langs geweest dus zijn we maar vertrokken: er was niemand te bekennen.

De dag erna bereikten we tours het einde van deel een van de route. Voor de verandering weer veel wind tegen en het aantal klimmetjes beginnen toe te nemen. Tours was een leuke stad. Leuker dan verwacht aangezien we niet echt een beeld hadden. Zeker de moeite van een bezoek waard.

Op zondag hebben we in een kafeetje koffie en choco gedronken even voor twaalven. Daar zaten alle 40+ mannen van het dorp al flink aan de alcohol. We zullen maar zeggen dat het door de zondag kwam.

In Chatellerault zijn we die middag na op tijd aangekomen te zijn nog naar een auto moto velo museum geweest. Erg leuk om de historie hiervan te zien.

Poitiers was wat lastig om met te fietsen. Redelijk druk en veel eenrichtingstraten. Voor de rest wel een leuke stad. Weer een dag met erg veel tegenwind. Zo kwamen we aardig vermoeid in chateau garnier aan op zoek naar een camping. Op een hoek van de straat reden we een man tegen het lijf die met een landbouw apperaat aan het sjouwen was. Op de vraag waar de camping was kregen we als antwoord dat we wel bij hem konden overnachten. Ze hadden zelfs een heel apart gedeelte van het huis voor ons. We kregen ook weer goed te eten en hebben een stukje van de olympische spelen kunnen zien. We waren al bijna vergeten dat dat er was.

Op 19 augustus wilden we naar een camping 10 km van angouleme vandaan. Na een half uur zoeken hadden we nog steeds geen camping gevonden. Toen hebben we maar besloten om naar de jeugdherberg in de stad te gaan. Dan kon pieter tenminste meteen kijken of hij het CFA examen gehaald had. En het is gelukt! Erg blij dat het gelukt is. S avonds hebben we dat gevierd in een leuk restaurantje in het centrum.

14 aug : 83 km
15 aug : 93 km
16 aug : 100 km
17 aug : 83 km
18 aug : 83 km
19 aug : 90 km

In totaal hebben we 1223 km gereden in 14 dagen.
Vandaag zullen we 25 km rijden naar een camping verderop. We beschouwen dit dus als onze rustdag. Foto's houden jullie nog van ons te goed.

onderweg zijn we erg veel velden met zonnebloemen tegengekomen. Alleen de meeste van deze velden hadden treurige bloemen. Alsof ze uitgebloeid zijn. De gele blaadjes zijn eraf. De vraag is waarom dit zo is.

• 20 Augustus 2008 - 09:36

Mariette:

Tsjee, wat gaan jullie snel! En jullie genieten zo te lezen!
    Pi, gefeliciteerd met het behalen van het examen!
    Knuffel van je zusje!

• 20 Augustus 2008 - 11:06

Opa En Oma De Graaf:

Pieter gefeliciteerd
    en wat een leuk reisverhaal

• 20 Augustus 2008 - 12:22

Sandra:

Echt leuk om te lezen over de gastvrijheid! En echt tof dat jullie dat allemaal meemaken!

Groetjes uit Zeist

• 20 Augustus 2008 - 12:45

Fred:

Hey die Marijke.
    Ik lees het al, het gaat allemaal zeer voorspoedig. Mooie ritjes elke dag. Gemiddeld 90 is lekker om te doen en je ziet dat je al snel enorme afstanden aflegt. Kweenie of je je hele route al uitgezocht hebt, of dat het meer door toeval bepaald wordt, maar een leuke tip voor onderweg?: Kijk op de site van UNESCO world Heritage voor bijzondere dingen om te bezoeken. Heb dat voor onze Balkan-motorreis gedaan en we hebben veel mooie dingen gezien.

Overigens vind ik al die campings wel een beetje gemakkelijk voor een scout als jij. Het is natuurlijk de kunst om meren of rivieren te vinden om in te badderen en bij te overnachten.
    Uiteraard is het ook een sport te proberen of je in de tuin bij mensen thuis mag staan (of zelfs binnen zoals in Chateau Garnier gelukt is). Heb het zelf moeten doen in Albanie, Macedonie, Bulgarije en Roemenie omdat er campings zijn of te ver weg. De taalbarriere maakt het extra uitdagend. Als ze al buiten staan zodat ze je kunnen zien aankomen en je legt wat de bedoeling is, heb je veel trefkans.

Ik ben benieuwd hoe het jullie verder gaat en heb me aangemeld. Nog iets lezen over mijn Balkanreis: fredenjanet.waarbenjij.nu

• 20 Augustus 2008 - 20:55

William:

Weer mooie verhalen! En een rap fietstempo... Pieter, gefeliciteerd met je CFA!

• 21 Augustus 2008 - 07:48

Elí:

Dat gaat lekker :) Grappig dat jullie in Chatellerault en Tours geweest zijn, daar zijn mijn broer en zussen geboren! 'k Zal duimen voor wat minder tegenwind...

• 22 Augustus 2008 - 20:06

Frans Evers:

Mooi om zo op de hoogte te blijven van jullie beslommeringen en mooie foto's.
    Veel plezier en succes verder.
    Frans en Janneke

• 23 Augustus 2008 - 09:04

Lody:

Wat zullen die Fransen staan te kijken van jullie fietsactie, of niet soms? Heb eigenlijk nog nooit bewust fietsreizigers door Frankrijk zien gaan toen we daar op vakantie waren.

In chartres was ook een labyrinth op de grond, heb je dat gezien? Die hebben wij op kamp nagebouwd met stenen in het gras.. erg leuk om dat allemaal uit te rekenen en uiteindelijk toen hij klaar was (helemaal mooi simmetrisch met een zelfgemaakte passer) Hebben we hem met muziek, ouders en kinderen gelopen.. echt hele mooie ervaring!

Succes de komende tijd!

Dikke kus van Lody