Het tweede boekje bijna uit!
Door: Marijke en Pieter
24 Augustus 2008 | Frankrijk, Labouheyre
Onze rustdag was niet echt een rustdag we hadden 37 km gefietst met behoorlijk veel hoogtemeters. Mede omdat een camping weer eens niet te vinden was. De camping eiegenaar kwam uit engeland en had de camping gekocht een paar jaar terug. Hij had alles in engeland achtergelaten. Toch apart zo'n stap.
Voor het eerst sinds tijden fietsten we weer eens door een fatsoenlijk bos. Dat is toch lekkerder fietsen. Daarvoor was het telkens alleen maar landbouw velden. S avonds hebben we bij de camping een goede fles wijn gekocht. De beheerder bleek ook in de wijn te zitten. Het was een cote de castillon uit 2000. Deze was erg goed, zelfs uit een plastic beker. We waren daar al de eerste wijnvelden van bordeaux tegengekomen. De hele dag was er een strak blauwe hemel. De eerste echte zomerdag. Gek genoeg resulteerde dit meteen die nacht in keihard onweer en regen. Marijke werd er zelfs wakker van.
De volgende ochtend regende het nog steeds en moesten de regenjacks voor het eerst sinds een week weer uit de tas. Die dag reden we voor namelijk door veel wijnvelden. Met als belangrijkste wijn plaats St. Emilion. Alles draait daar om de wijn. Uiteindelijk zijn we op tijd in Cadillac aangekomen en hebben we het stadje nog even bekeken. Het automerk Cadillac heeft zijn naam aan dit dorpje te danken.
Vanaf Cadillac gingen we de uitgestrekte bossen van Les Landes in. Bijna helamaal vlak op wat riviertjes na. We konden daarom goed doorrijden. Dat konden we ook wel gebruiken omdat Marijke's fiets was omgevallen en door onverklaarbare wijze het achterpad (waar de derailleur aan zit) was verbogen. Dus eerst een reparatie in de ochtend. In Labouheyre is een St. Jacques kerk met een glas in lood St. Jacob en de bekende schelpen in het voorportaal. 's Avonds konden we de voorbereidingen van het feest al horen en zien, dat klonk al erg goed.
20 aug: 37 km
21 aug: 71 km
22 aug: 60 km
23 aug: 87 km
Totaal stand staat nu op 1480 in 19 dagen. We verwachten over twee dagen op de grens te zijn en aan het derde en laatste boekje naar santiago te beginnen.
24 Augustus 2008 - 11:14
Lucy:
Lieve Luitjes,
Ik vind het bijzonder knap wat jullie doen, ik moet er niet aan denken al die tegenwind en heuvels te moeten trotseren. Desalniettemin lijkt het me ook weer geweldig wat jullie allemaal zien en meemaken. Met plezier lees ik jullie verhalen. Ga zo door en geniet!
veel liefs,
Lucy -
24 Augustus 2008 - 14:55
Mar:
Pi, ik vond t erg leuk dat je me vandaag even belde!
Pi en Marijke, Jullie gaan erg snel. Ben benieuwd naar de volgende etappes. Liefs, Mar -
24 Augustus 2008 - 19:44
William:
Ik lees het al: wijntje hier, wijntje daar. Hoop dat jullie niet in kennelijk beschonken staat op de fiets gaan zitten ;-). Anyway, wat een rap tempo! -
24 Augustus 2008 - 23:00
Fred:
Wat geeft het. Drank lost alles op: slaapproblemen, reiszorgen, de wind die alle papieren van tafel blaast, onbalans van de fiets (valt niet meer om), enz, enz
P.S. Tip voor de berichtjes: je kunt het kaartje nauwkeurig pinpointen op waar je bent. Leuk voor thuis.
Groetjens. -
25 Augustus 2008 - 15:07
Marja:
Hé Marijke en Pieter,
Leuk jullie forum te lezen en fijn dat het goed gaat. Is de reparatie goed uitgevoerd? Konden jullie het zelf? En hoe hard zijn jullie al gegaan? Ik hoop dat jullie heel erg mooi weer hebben en dat de zon zal blijven schijnen. Ik weet nu uit ervaring hoe vervelend een nat pak is, zeker als je nog een eindje moet. Ik wens jullie heel veel plezier verder.
hartelijke groeten van Marja -
26 Augustus 2008 - 09:09
Anja:
Wat een avontuur. Leuk om via jullie reisverslag mee te genieten. Wij zien jullie in oktober in Rojales. Nog vele kilometers te gaan. Heel veel plezier.